Diş İpi Kullanımı

Diş ipi, dişlerin aralarındaki ve dişetinin altında mikrobiyal dental plak ve gıda birikintilerini temizler. Mumlu, mumsuz, mentollü, florürlü, klorheksidinli diş ipi çeşitleri vardır. Diş ipi kullanımı, fırçalamadan sonra yapılmalıdır.

Detaylı İncele
Burhan Demirel Düzce Diş Doktoru Ortodonti Tedavi Yöntemleri

Ortodonti Tedavi Yöntemleri

Temel olarak iki çeşit tedavi yöntemi vardır; kişinin kendisinin takıp çıkarabileceği hareketli aygıtlar ve doktor tarafından dişlere yapıştırılan sabit aygıtlar. Bunlar da kendi içlerinde alt guruplara ayrılırlar.

Detaylı İncele
Burhan Demirel Düzce Diş Doktoru Braket Çeşitleri

Braket Çeşitleri

Metal, seramik ve plastik braketlerden birini seçebilirsiniz. Ama Ortodonti tedavi genelde paslanmaz çelik braket kullanılarak yapılır. Seramik ve plastik braketler genelde estetik sebeplerden tercih edilirler.

Detaylı İncele
Burhan Demirel Düzce Diş Doktoru Ağız Kuruluğu

Ağız Kuruluğu

Tükürük salgısındaki azalma sonucunda; dilde yanma hissi, kuru yiyecekleri yeme zorluğu, konuşma zorluğu, sık sık kusma, protez kullanım zorluğu, dudak kuruluğu, tat bozukluğu ve kötü ağız kokusu oluşumu gibi oldukça ciddi sorunlar meydana gelebilir.

Detaylı İncele
Burhan Demirel Düzce Diş Doktoru Diyabet ve Ağız Sağlığı

Diyabet ve Ağız Sağlığı

Kontrol altında olmayan şeker hastalarının kan seviyelerindeki artmış glikoz miktarı, bakterilerin daha rahat üreyebilecekleri ortamı sağlar. Bazı diyabetlilerde tükürük salgısı koyulaşır ve miktarı azalır.

Detaylı İncele
Burhan Demirel Düzce Diş Doktoru Kazanılmış Kötü Alışkanlıklar

Kazanılmış Kötü Alışkanlıklar

Diş sıkma (bruksizm) çok sık görülen bir alışkanlıktır. Erişkinlerin yaklaşık olarak %50-%96'sı bu problemle karşı karşıyadır. Çocukların ise % 15'inde bu alışkanlık görülmekte ve genellikle fark edilmemektedir. Günlük hayatta strese yol açan çeşitli problemler (yoğun iş hayatı, problemli ilişkiler vb.) uyku esnasında diş sıkmaya sebep olabilir.

Detaylı İncele